Akıllı Telefondan Wi-Fi Şifresi Paylaşılabilir mi?

Teknoloji geliştikçe akıllı telefonlar hayatımızın vazgeçilmez bir parçası gelmiştir. Birçok işlemi mobil veya masaüstü cihazlarımız üzerinden yaparız. Bu tür işlemler için de çoğu zaman bir internet bağlantısına gereksinimimiz vardır. Böyle anlarda Wi-Fi ağlarını kullanmak istemek son derece doğaldır. “Akıllı telefondan Wi-Fi şifresi paylaşılabilir mi?” sorusu da bu noktada yanıt aranılan konulardan biridir.

Telefonlardan Wi-Fi şifresi paylaşmanın farklı yolları vardır. Bunun için cihazınızın modeli ve sürümü oldukça önemlidir. Bu özelliklere göre şifre paylaşma yolları da farklılık gösterir. Farklı cihazlarda Wi-Fi şifresi paylaşımını nasıl yapacağınıza ve diğer detaylara yazımızın devamından ulaşabilirsiniz.

Wi-Fi Şifresi Nedir?

Wi-Fi şifresi, kablosuz bir ağa bağlanmak için girmeniz gereken güvenlik anahtarıdır. Bu kod, yetkisiz kullanıcıların ağa erişimini engeller. Bilgisayarınızdan veya telefonunuzdan bir kablosuz ağa bağlamak istediğinizde genellikle bu şifreyi girmeniz gerekir. Böylece cihazlarınızın internetle bağlantısını sağlamanız mümkündür.

Zaman zaman internete bağlandığınız ağın Wi-Fi şifresini cihazınıza kaydetmiş olsanız bile hafızanızdan silinmiş olabilir. Böyle durumlarda cihazlarınız arasında Wi-Fi şifresi paylaşımı yaparak kullandığınız diğer telefon veya bilgisayarlar üzerinden de internet erişimi sağlayabilirsiniz.

Telefondan Wi-Fi Şifresi Nasıl Paylaşılır?

Akıllı Telefondan Wi-Fi Şifresi Paylaşılabilir mi?

Akıllı telefon Wi-Fi şifresi paylaşımı, son derece basit bir işlemidir. Eğer bir cihazınızda mevcut olan şifreyi diğer bilgisayar veya telefonunuza aktarmak istiyorsanız bu yöntemden yararlanabilirsiniz. Herhangi bir cihazdan kendi telefonunuz için şifre öğrenmek isterseniz yapacağınız ilk işlem bağlantıyı kullanabilme izninize bakmanızdır. Sonrasında telefon modelinize göre işlemi sürdürebilirsiniz.

Wi-Fi şifresi paylaşmak, Android ve iPhone cihazlarda farklı şekillerde gerçekleşir. Gelin, her iki mobil işletim sistemi için de bunların nasıl olduğuna detaylı şekilde birlikte bakalım.

Android Wi-Fi Şifresi Paylaşımı

Android Wi-Fi şifresi paylaşımı için pratik bir şekilde kullanabileceğiniz iki yöntem vardır. Bunlardan ilki QR kodu kullanmaktır. Aşağıdaki adımları takip ederek bu yolu kullanabilirsiniz:

  • Öncelikle telefonunuzdaki ayarlar kısmına gitmeniz gerekir.
  • Buradan “Wi-Fi” ya da “Ağ” sekmesine girebilirsiniz.
  • Bu bölümden cihazınızın bağlı olduğu Wi-Fi adına dokunmanız gerekir. Ağın detaylarını görüntüleyebilirsiniz.
  • Bu sekmede “Paylaş” butonuyla karşılaşacaksınız. İbareye tıklayarak şifreyi QR kodu yöntemiyle paylaşabilmeniz mümkündür.

QR kodu yöntemi, oldukça yaygınlaşan bir yoldur. Hızlı ve basit şekilde bu yöntemi kullanabilirsiniz. Fakat metin yöntemiyle de şifre paylaşabilmeniz mümkündür. Bunun için aşağıdaki listede yer alan sırayı izlemeniz gerekir:

  • İlk yapmanız gereken şey telefonunuzun ‘ayarlar’ sekmesine gitmektir.
  • Tekrar ‘Wi-Fi’ ve ‘Ağ’ kısmına girmeniz gerekir.
  • Cihazınızın bağlandığı Wi-Fi bağlantısının adına dokunarak devam etmelisiniz.
  • Burada şifre alanında bir kısım bulunur. Metni dilediğiniz kişiye göndererek işlemi tamamlayabilirsiniz.

Bu yöntem de oldukça kolay ve hızlıdır. Dilediğiniz şifre paylaşma yolunu kullanarak bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

iPhone Wi-Fi Şifresi Paylaşımı

iPhone Wi-Fi şifresi paylaşımı için uygulamanız gereken birkaç adım vardır. AirDrop, kullanıcıların en çok tercih ettiği yöntemdir. Bu yolu kullanarak şifre paylaşmak için belli bir sırayı takip etmelisiniz. Bunları aşağıdaki listede görebilirsiniz:

  • AirDrop yöntemiyle şifre paylaşımı yapmak isterseniz diğer iPhone kullanıcısının telefonunun yakında olması gerekir.
  • Eğer cihaz yakında ve AirDrop uygulaması açıksa “Ayarlar” sekmesine gidebilirsiniz.
  • Buradan “Wi-Fi” kısmına girmeniz gerekir.
  • O anda cihazınızın bağlandığı Wi-Fi ağının yanında “i” harfi vardır. Sembole dokunarak ilerleyebilirsiniz.
  • Burada “AirDrop kullanarak paylaşma” sekmesi yer alır. İbareye tıkladıktan sonra dilediğiniz kişiyi seçerek işlemi tamamlayabilirsiniz.

Wi-Fi şifresini paylaştığınız kişi de bir iPhone sahibiyse bu adımları takip ederek oldukça hızlı bir şekilde işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Telefondan Wi-Fi Şifresi Nasıl Öğrenilir?

Şifre paylaşmanın dışında Wi-Fi şifresini öğrenerek de diğer cihaza aktarmanız mümkündür. “Telefondan Wi-Fi şifresi nasıl öğrenilir?” diye merak ediyorsanız bu durum da tıpkı paylaşım gibi modellere göre değişiklik gösterir. Sahip olduğunuz cihazın Apple ve Android olmasına göre izleyeceğiniz adımlar farklıdır. Yazının devamında bunları görüntüleyebilirsiniz.

Android Cihazdan Wi-Fi Şifresi Öğrenme

Android cihazlardan Wi-Fi şifresi öğrenmeniz için uygulamanız gereken birkaç adım vardır. Aşağıda bunları görebilirsiniz:

  • Öncelikle “Ayarlar” sekmesine gitmeniz gerekir.
  • Burada yer alan “Bağlantılar” ibaresine tıklayabilirsiniz.
  • “Wi-Fi” sekmesini seçerek ilerleyebilirsiniz.
  • Burada karşınıza birçok ağ çıkar. Şifresini öğrenmek istediğinizi seçmeniz yeterlidir.
  • Seçimi yaptıktan sonra da “QR kodu” ibaresine tıklayabilirsiniz.

Bu adımları tamamlayarak Android cihazlarınızda öğrenmek istediğiniz Wi-Fi şifresini hızlı ve basit şekilde görüntüleyebilirsiniz.

Apple Cihazdan Wi-Fi Şifresi Öğrenme

Apple cihazınızdan Wi-Fi şifresi öğrenmek, Android’e göre farklılık gösterir. Bunun için ya uygulamaya ya da aynı macOS bir bilgisayara ihtiyacınız vardır. Wi-Fi paylaşma kolayca mümkün olsa da şifre öğrenmek için aşağıdaki adımları takip etmeniz gerekir:

  • Öncelikle kullandığınız telefonda “iCloud” sekmesine gitmeniz gerekir. Buradan “Keychain” ibaresini açarak devam edebilirsiniz.
  • Telefonunuzdaki ayarlar kısmından “Kişisel Hotspot” ibaresine tıklayarak o özelliği de açmanız gerekir.
  • Cihazınızı telefona bağladıktan sonra kişisel hotspot bağlantısı kurarak devam edebilirsiniz.
  • Devamında “Keychain Access” özelliğini açmanız gerekir.
  • Cihazın bağlı olduğu Wi-Fi bağlantısını seçmeniz gerekir. Burada “Şifreyi Göster” ibaresiyle karşılaşacaksınız. Bu kısmı seçerek ilerledikten sonra da şifrenizi görmeniz mümkündür.

Apple cihazlarınızla bağlandığınız Wi-Fi ağının şifresini bu adımları takip ederek kolayca öğrenebilirsiniz.

Bizimle İletişime Geçin