Kablosuz Ağda Oturum Açın Hatası Nasıl Çözülür? 

Kablosuz Ağda Oturum Açın Hatası Nasıl Çözülür?

Teknolojinin gelişmesiyle beraber kablosuz ağ kullanımı yaygınlık kazanmıştır. Evlerde, iş yerlerinde, kafe ve restoranlarda bu gelişmeyle büyük kolaylıklar sağlanırken bireylerin konforu da önemli ölçüde artmaktadır. Bu bağlantı modeli her ne kadar kusursuz gibi gözükse de zaman zaman farklı hata uyarıları gelebilir. İçlerinden bir tanesi de kablosuz ağda oturum açın hatası olarak öne çıkar. 

İnternet kullanımını engelleyerek bireyin kısıtlanmasına neden olan bu hata, adeta sanal alem ile kendimiz arasında bir bariyer kuruyor. Bu yazımızda sizlere kablosuz ağda oturum açın hatasının çıkma nedenlerini ve çözüm önerilerini bir araya getirdik. Yazımızın devamında konuyla ilgili gerekli bilgilere ulaşabilirsiniz.

Kablosuz Ağda Oturum Açın Hatası Nedenleri 

Akıllı telefon, tablet ve bilgisayar gibi cihazlardan internete bağlanmaya çalışırken kablosuz ağda oturum açın hatası ile karşı karşıya gelebilirsiniz. Bu sorunun ekranınızda belirmesinin pek çok farklı nedeni olabilir. Nedenlerini bulursanız, sorunu kökten çözebilir ve kaliteli bir bağlantı deneyimine kavuşabilirsiniz. 

Ev Dışı Bağlantı Noktaları 

Evinizin dışındaki topluma açık mekanlarda ortak internet bağlantısına katılmaya çalışıyorsanız kablosuz ağda oturum açın hatası ile karşılaşmanız oldukça muhtemeldir. Sayıca fazla insanın aynı erişimi yapıyor olması bu ve benzeri hataların çıkma olasılığını arttırır. 

Donanım Yetersizliği 

İnternet servis sağlayıcısında yaşanan herhangi bir arıza, ağ bağlantısını olumsuz yönde etkileyebilir. Erişim kesilebilir ya da zayıflayabilir. Bu durum genellikle modem ve yönlendirici gibi aygıtlardan kaynaklı olarak yaşanır. Kablosuz ağda oturum açın hatası, bağlantı sağlamanıza yarayan donanımınızın yetersiz veya arızalı olmasından kaynaklı da çıkabilir. 

İnternet Faturalarının Ödenmemesi 

Evinizde kullanıyor olduğunuz kalosuz bağlantı için belli bir tarifeden ücretlendirmeye tabii tutulursunuz. Paket olarak satın aldığınız internet kapsamında ayın belirli günlerinde ödeme yaparsınız. Faturayı ödemez ya da geciktirirseniz, internet servisiniz kesintiye uğrayabilir. Ardından kablosuz ağda oturum açın hatası ile karşılayabilirsiniz. 

Kablosuz Ağda Oturum Açın Hatası Çözüm Önerileri 

Kablosuz Ağda Oturum Açın Hatası Nasıl Çözülür?
Kablosuz Ağda Oturum açma Hatası almanızın sebepleri kullandığınız modem, cihaz veya güncel faturanızın ödenmemesinden kaynaklı olabilmektedir.

Kablosuz ağdan internete bağlanabilmek, büyük konfordur. Herhangi bir bağlantı kablosuyla ya da aygıtıyla uğraşmadan direkt olarak erişim sağlayabilirsiniz. Fakat bazen bu konforunuz sekteye uğrayabilir ve çeşitli oturum açma hatları ile karşı karşıya gelebilirsiniz. Sorunun üstesinden gelebilmek içinse çeşitli çözüm yöntemlerini uygulamanız gerekir. Bunlar sırasıyla şu şekildedir: 

  • Fatura kontrolü yapmak: Geciktirmiş veya yatırmadığınız fatura, ağ bağlantısı kesintisini beraberinde getirecektir. Eğer eksik olan ödemelerinizi tamamlarsanız sorununuz çözülür.
  • Farklı bir cihaz kullanmak: Kablosuz ağda oturum açın hatası alıyorsanız, kullanmış olduğunuz aygıttan farklı bir aygıta geçiş yapınız. Örneğin, telefondan bu hatayı gözlemliyorsanız, bilgisayardan ağ bağlantısı kurmayı deneyiniz. Tekrar aynı hata karşınıza çıkıyorsa farklı çözüm yöntemlerini değerlendirebilirsiniz.
  • Modemi kapatıp açmak: Modemi yeniden başlatarak kablosuz erişiminizi sıfırlayabilirsiniz. Yeniden yapılandırılan ağ bağlantısı çeşitli sorunları giderecektir. 
  • Şifreyi kontrol etmek: Kablosuz ağa giriş yapabilmek için doğru modem şifresini bilmek gerekir. Yanlış şifre, kablosuz ağda oturum açın hatası sorununa yol açabilir. 
  • Kablosuz sinyali güçlendimek: İnternet erişiminiz yavaş veya sinyaliniz düşükse modeminizi daha farklı konumlara yerleştirebilirsiniz. İnternetin en kuvvetli olduğu yerde bağlantı kurmak sorununuzu çözebilir. Ayrıca ek sinyal güçlendiriciler de kullanabilirsiniz.

Yukarıdaki çözüm yöntemlerini birer birer uygulayarak bu hatanın üstesinden gelebilirsiniz. Eğer hata çözülmüyorsa daha başarılı bir internet sağlayıcısına ihtiyaç duyuyor olabilirsiniz. Bu noktada AtlantisNet’in tarifelerinden yararlanmak sizin için kesin ve kalıcı çözüm olacaktır. Üstelik firmanın sunduğu hizmetlerde taahhüt yoktur. Böylece aboneliğinizi dilediğiniz zaman iptal etme şansına da sahip olursunuz. Kesintisiz hızlı internete erişebilmek için sizler de AtlantisNet’i tercih edebilirsiniz!

GigaPon İnternetin Sağladığı Ayrıcalıklar Nelerdir? ve Neden Tercih Edilmelidir?” gibi sorularınızın cevaplarını yazımızı inceleyerek öğrenebilirsiniz.

Bizimle İletişime Geçin