Etkili Wi-Fi Kullanmak için Yapılması Gerekenler 

Etkili Wi-Fi Kullanmak için Yapılması Gerekenler

Etkili Wi-Fi kullanmak için yapılması gerekenler artık çok daha basit! Açılımı Wireless Fidelity yani “Kablosuz Bağlantı Alanı” olan bu kavram, cihazların kablosuz şekilde internete veya birbirlerine bağlanabilmesini sağlayan teknolojidir. Günlük yaşantımızda sıklıkla kullandığımız Wi-Fi; yani kablosuz yerel ağ, WLAN olarak da karşımıza çıkar.

Bugün işimizde, iletişimimizde ya da eğlencemizde ihtiyaç duyduğumuz internet bağlantısına Wi-Fi ağları sayesinde sahip oluruz. Ancak bazı zamanlarda bu ağ yavaşlayabilir ve kullanılmaz hale gelebilir. Bu durumda çözümü, etkili Wi-Fi kullanmak için yapılması gerekenler ile ararız.

Çeşitli yöntemleri uygulayarak Wi-Fi hızımızı artırabilir ve daha kaliteli bir konfor alanına sahip olabiliriz. Peki, tam olarak neler yapmak gerekir? Bu içeriğimizde hızlı Wi-Fi sahibi olabilmek için yapılması gerekenleri bir araya getirdik. Yazımızın devamından konuyla ilgili ayrıntılı bilgilere ulaşabilirsiniz. 

Kablosuz Modemin Sinyal Gücünü Arttırma Yolları 

Etkili Wi-Fi Kullanmak için Yapılması Gerekenler
Sinyal gücü zayıfsa ve iyi bir bağlantı elde edemiyorsanız, modeminizi değiştirebilir veya altyapısal sorunları tespit edip onarabilirsiniz.

Wi-Fi modemlerinin sinyal gücü, pek çok farklı nedenden dolayı artıp azalabilir. Kesintisiz ve randımanlı bir şekilde sinyal almak istiyorsanız AtlantisNet’in GigaPon altyapısıyla sunduğu benzersiz hizmetlerinden yararlanabilirsiniz. Yanı sıra, uygulayabileceğiniz başka yöntemler de vardır. Bunlar sırasıyla şu şekildedir: 

  • Modeminizin yerini değiştirebilirsiniz. 
  • Ortamda sinyal kesici herhangi bir öğenin olmadığından emin olmalısınız.
  • Modemin etrafındaki ahşap, metal ya da plastik materyalleri uzaklaştırmak işe yarayabilir.
  • Kullanmış olduğunuz modemin antenini yenileyiniz, çekim gücü halen zayıfsa modemi değiştirmeyi deneyebilirsiniz.
  • Sinyal güçlendirici/ tekrarlayıcı kullanmak da iyi bir çözüm alternatifi olabilir. 

Yukarıda sıralamış olduğumuz maddeler etkili Wi-Fi kullanmak için yapılması gerekenler listesinde önemli konumdalardır. Bu yöntemleri kullanarak bağlantı kalitenizi yükseltebilir, işinize ve eğlencenize kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. 

Wi-Fi Güçlendirici Gerçekten İşe Yarıyor mu? 

Wi-Fi güçlendirici, kalabalık ortamlarda internet hızını korumaya yardımcı olan bir donanımdır. Birden fazla kullanıcının eş zamanlı bir şekilde ağ bağlantısına girmesi sonucu internet hızı yavaşlayabilir. Wi-Fi güçlendiriciler, söz konusu olan bu problemlerin üstesinden gelerek modemin yaymış olduğu sinyalin kalitesini arttırırlar. Evde, ofiste, kafe veya restoran gibi çeşitli mekânlarda tercih edilebilen bu donanımın kullanımı, etkili Wi-Fi kullanmak için yapılması gerekenler listesinin başında yer alır. 

Telefonun Wi-Fi Çekim Gücü Nasıl Arttırılır?

Wi-Fi teknolojisine sahip olan tüm cihazlar, kablosuz ağ bağlantısıyla internet ortamına giriş yapabilir ve veri aktarımı gerçekleştirebilirler. Bu cihazların en yaygın örneği ise akıllı telefonlardır. 

Arama, mesaj atma ve fotoğraf çekmenin dışında çevrim içi ortamlarda birtakım eylemler de gerçekleştirebileceğimiz telefonlar; internete kolaylıkla ulaşabildiğimiz yegane aygıtlardır. Ancak bazı durumlarda bu cihazların da ağ bağlantısı yavaşlayabilir. Bu noktada yapılması gereken, telefonun ayarlar kısmına girip Wi-Fi seçeneğinden bant dizisini otomatik olarak belirlemektir. Bazı cihazlar, 5G teknolojisine sahip olmasına rağmen 3G, 4G ya da 4.5G gibi bağlantı dizelerini kullanabilirler. Bu ayarlamayı yaparak siz de telefonunuzun Wi-Fi çekim gücünü arttırabilirsiniz. 

Wi-Fi Hızı Testi Nasıl Yapılır? 

Etkili Wi-Fi Kullanmak için Yapılması Gerekenler
Wİ-Fİ hızınız aynı zamanda sizin indirme hızınızı ve kullanabileceğiniz maksimum hızı göstermektedir.

Etkili Wi-Fi kullanmak için yapılması gerekenler hakkında bilgi edinip sunulan yöntemleri yerine getirdiyseniz, hız testi yaparak işe yarayıp yaramadıklarını öğrenebilirsiniz. İnternet ya da Wi-Fi testi, mevcut ağ bağlantınızın ne kadar güçlü olduğunu tespit edebilen bir yazılımdır. 

İndirme ve yükleme hızına, gecikme süresine, ping ve jitter hakkındaki detaylı bilgiye bu testlerle ulaşabilirsiniz. Bunun içinse AtlantisNet’in sunduğu hizmetten yararlanabilirsiniz. Firmanın hız testini kullanarak yalnızca birkaç dakikada sonuca ulaşacaksınız. Dilerseniz bu testin linkini kopyalayıp çeşitli sosyal medya platformlarında da paylaşabilirsiniz.

Eğer bu içerikte sunulan Wi-Fi güçlendirme yöntemlerinden etkili sonuçlar alamadıysanız uygulamanız gereken yöntem basit! AtlantisNet’in 1000 Mbps gücündeki hizmetlerinden yararlanabilirsiniz. Üstelik böylece herhangi bir taahhüt olmadan kotasız internete de kavuşacaksınız.

Endüstri 5.0 Nedir?” tarzında sorularınıza yanıt bulabileceğiniz, aynı zamanda da hayatımıza ne gibi etkileri olduğunu öğrenmek için tıklayabilirsiniz.

Bizimle İletişime Geçin