Fiber İnternet Hizmetinde Ping Düşer mi?

Fiber İnternet Hizmetinde Ping Düşer mi?

Ping seviyesi kaliteli bir internet kullanımı açısından son derece önemlidir. En büyük nedeni, bağlantının hızını etkileyen faktörlerden biri olmasıdır. Dolayısıyla, “Fiber internet hizmetinde ping düşer mi?” sorusu da bağlantısı yavaş olan kullanıcılar tarafından dile getirilmektedir. 

Eğer ping konusunda endişelenmeden; güvenli, taahhütsüz ve kotasız internet deneyiminden yararlanmak istiyorsanız AtlantisNet hizmetlerini tercih edebilirsiniz!

Fiber İnternet Hizmetinde Ping Kaç Olmalı?

Ping, internet sağlayıcınızdan bağımsız olarak her zaman var olan bir ögedir. Bir web sayfasını yüklemeye çalıştığınızda meydana gelen gecikmeyi temsil eder. Eğer bağlantı çok geç kuruluyorsa ping değerinizin yüksek olduğunu varsayabilirsiniz. 

Sorunsuz ve gecikmesiz bir internetten yararlanmak istiyorsanız pinginizi belirli bir limitin altında tutmanız gerekir. Eğer 50 ms üstünde bir değere sahipse bağlantınız yavaşlayacaktır. Hız kalitenizi yükseltmek ve ping seviyesini düşürmek için uygulanacak en iyi yöntem AtlantisNet’in altyapısından yararlanmak olacaktır.

Fiber İnternet Pingi Etkiler mi?

Yararlanmakta olduğunuz fiber internet hizmeti ping değerinizi doğrudan etkilemektedir. Örneğin; ağ bağlantısındaki yoğunluk ve başarısız altyapı sağlayıcısı gibi teknik detaylar seviyesinin anlık olarak yükselmesine neden olabilir. Ayrıca, bulunduğunuz konum da internet hızınız üzerinde etkilidir. Sağlayıcı firmanız Türkiye’nin her noktasına aynı kalitede hizmet veremiyor olabilir.

Bu tarz sorunlarla karşılaşmamak, sürekli stabil ve hızlı bir internetten yararlanmak için AtlantisNet hizmetlerine göz atabilirsiniz. Taahhütsüz internetin tüm kolaylıklarından yararlanmanızı sağlayacak firmayla hemen iletişime geçerek hizmet sözleşmesi yapabilirsiniz. Bu sayede herhangi bir ping sorunu yaşamadan 10.000 Mbps’e kadar indirme ve yükleme avantajlarına sahip olursunuz.

Ping Neden Yükselir ya da Düşer?

Fiber İnternet Hizmetinde Ping Düşer mi?
İnternet hızınızın düşüp ya da yükselmesi aşırı kullanım, fazla kişinin bağlanması veya herhangi bir altyapı sorunu ile ilgili olarak değişmektedir.

Fiber internet hizmetinde ping düşer mi?” sorusunun cevabı yükselişin sebebiyle alakalıdır. Bu noktada ilk olarak pingin gecikme miktarı olarak tanımlandığını bilmek gerekir. Başka bir deyişle, sizin bilgisayarınızda oluşan verinin bağlantı sağlayan sunucuya ulaştığı ana kadar geçen süredir. 

Pingin yükselmesini ve düşmesini pek çok farklı etmene bağlayabiliriz. Örneğin, kişisel kullanımdan kaynaklı durumlar bu konuda etkili olabilir. Gecikme süresinde etkili olan faktörler şu şekilde örneklendirilebilirler:

  • Aynı ağa birden fazla cihazın bağlanması
  • Bağlantının kablolu ya da kablosuz olması
  • Bilgisayarınızda arka planda açık olan programlar
  • Yapılan indirme ve yükleme işlemleri

Yukarıdaki durumlar internetinizin sizden kaynaklı olarak yavaşlamasında ve pingin artmasında rol oynayabilirler. Hangisinin probleminizde etkili olduğunu tespit edip ortadan kaldırırsanız bağlantınız rahatlayacaktır. 

Bazı zamanlarda sizin elinizde olmayan sebeplerden dolayı da pinginiz yükselebilir. Şu durumlar bunlara örnek olarak verilebilir:

  • Teknik aksaklıklar
  • Aynı apartmanda ya da mahallede çok fazla bağlantı kurulması
  • Ülke genelinde yaşanan alt yapı problemleri
  • İnternet servis sağlayıcısı kaynaklı sorunlar 

Yukarıdaki faktörlerin birçoğunu çözüme kavuşturmak size bağlı olmasa da, internet sağlayıcınızı her zaman değiştirebilirsiniz. AtlantisNet’in GigaPon altyapısıyla sunduğu nitelikli hizmetler ping sorununu tamamen ortadan kaldırmanıza yardımcı olacaktır.

Ping Nasıl Ölçülür?

İnternet kalitenizi kontrol etmeniz için belirli aralıklarla pinginizi ölçebilirsiniz. Birtakım siteler size anlık olarak bağlantı kaliteniz hakkında bilgiler sunabilirler. İndirme ve yükleme hızınız ya da ping seviyeniz bunlardan bazılarıdır.

Dilerseniz AtlantisNet adresinden de ping testi yaparak en güncel ve doğru değerlerinize kısa süre içerisinde ulaşabilirsiniz. 

Etkili Wi-Fi Kullanmak için Yapılması Gerekenler ve sinyal gücü arttırmanın yolları ile ilgili bütün önerileri yazımıza göz atarak bulabilirsiniz.

Bizimle İletişime Geçin