Fiber İnternet Nedir

Fiber İnternet Nedir?

Fiber internet, fiber optik kablolar aracılığıyla iletilen geniş bantlı bir bağlantı teknolojisidir. Bu kablolar, sinyal kaybını minimum seviyeye indirebilmek üzere tasarlanmış olup, cam ve onu koruyan plastik bir kılıftan oluşmaktadırlar. Fiber internet, fiber optik kablolar aracılığıyla gönderilip alınmak istenen verileri ışık sinyalleri formunda iletir. Böylece fiber internet daha hızlı ve veri kaybı olmadan internet kullanımı yapmanıza olanak sağlar. Fiber internetin diğer internet altyapılarından farkı kullanılan kablonun içeriğidir. Diğer alt yapılardaki kabloların içeriği bakır teldir.

Bakır telde fiber internete göre daha çok sinyal kaybı mevcuttur. Bu sebeple fiber internet dünyanın en hızlı internet altyapısı olarak kabul edilir. Bu aşamada fiber internetin asıl amacı kişilere en yüksek hızda internet sunmak olarak açıklanabilir. Tek seferde birden fazla veriyi taşıyabilen fiber internet, pek çok avantajı da beraberinde getiriyor. 

Fiber İnternet Neden Tercih Edilmelidir? Avantajları Nelerdir?

Öncelikle belirttiğimiz gibi diğer internet alt yapılarına kıyasla fiber internet bağlantısı çok daha hızlıdır. Hem eviniz hem de iş yeriniz için ideal kullanım sağlar. Fiber İnternet kullanımına başlayabilmek için sabit telefon hattına sahip olmanıza gerek yoktur. Ayrıca fiber optik kablolar bakır kablolara göre çok daha güvenli, kesintisiz ve çevre dostudur. Sorunsuz bir oyun deneyimi yaşamak istiyorsanız tercihiniz mutlaka fiber internet olmalıdır. Böylece online oyun oynarken lag ve ping gibi sorunlarla karşılaşmazsınız. 4K film izlemek için ihtiyacınız olan yüksek bant genişliğini fiber internetle kolayca karşılayabilirsiniz. Birçok cihazın aynı anda internete bağlı olması artık sizin için bir sorun olmaktan çıkacak ve aynı ağ bağlantı üzerinden çok sayıda akıllı cihazı hız düşüklüğü yaşamadan rahatlıkla kullanabileceksiniz.

Gigapon nedir? Diğer internet paketlerinden farkı nedir?

Gigapon AtlantisNet’in tamamen kendi alt yapısıyla sağladığı fiber internet hizmetidir. Abonelerimizin yüksek hızlı internet talebini ve kaliteli hizmet anlayışımızı bir araya getirerek Gigapon hizmetini sizlerin kullanımına sunduk. Aynı anda telefon, bilgisayar, tablet vb. birçok cihazda kullanmış olduğunuz fiber interneti herhangi bir kesintiye uğramadan Gigabit hızında 10.000 Mbps taahhütsüz, kotasız bir şekilde siz değerli abonelerimize sunuyoruz. Atlantis Gigapon’un hizmet ağını da her geçen gün artırmaya ve hizmet alanımızı genişletmeye devam ediyoruz.

Bizimle İletişime Geçin