Kablosuz İnternet Nedir

Kablosuz İnternet (uydu sistem hizmeti), karasal altyapıdan bağımsız bir şekilde uydu üzerinden çift yönlü internet hizmeti almak için geliştirilmiş iletişim sistemleridir. Radyolink ve Airfiber olarak da bilinen kablosuz internet hizmeti verici cihazların bulunduğu istasyondan, sağlıklı frekans akışına erişim sağlayan her bölgeye internet hizmeti sunabilir.  Daha açık bir ifadeyle tanımlamak gerekirse: kablosuz internet verici cihazla çatınıza kurulacak anten arasında gerçekleşen elektromanyetik dalgaların internet erişiminize olanak sağlamasıdır. Kablosuz internet, hizmet amacı gereği fiber ve dsl internet hizmet türleri gibi pop noktalarından binanıza kadar kablo çekimi gerekmeden Wİ-Fİ hizmeti sunabilir.

Altyapı bulunmayan bölgelerde alternatif olarak internet hizmeti sunmayı hedefleyen Radyolink, bilinenin aksine tek verici üzerinden büyük kitlelere yayın yapmaz. Hizmet ağının genişliği için belirli aralıklı mesafelerde verici kurulumu sağlanması gerekmektedir. Fiber internete kıyasla indirme ve yükleme hızı daha düşük olsa da istasyona uzaklık mesafesine ve kullanılan cihazlara bağlı olarak fiber hızında internet sunulabilmektedir.

Kablosuz İnternet Hizmetimiz İstanbulun Belirli İlçelerinde Sunulmaktadır

Esenyurt başta olmak üzere avcılar, küçükçekmece, bağcılar, başakşehir altyapısız internet hizmeti sunulmaktadır.

Kablosuz İnternet Nasıl Çalışır?

Airfiber hizmetinde sunulan anten ve modem modelleri vericiye bulunan mesafeye göre farklılık göstermektedir. Kurulum sürecinde cihazların uygun noktalara konumlandırılması ve internetin verimli şekilde kullanılabilmesi için uygun cihazların seçilmesi, adresinize yönlendirilen teknik ekipler tarafından yapılır. Radyolink hizmetinde çatıya alıcı anten montajı yapılarak havalandırma boşluğundan veya çatıya erişim olmaması durumunda binanın kuruluma elverişli herhangi bir noktasından kablo çekimi yapılarak dairenize modem yerleştirilir. Verilen hizmet doğrultusunda modem ve Wİ-Fİ özelliğine sahip cihaz arasında hiçbir ara donanıma gerek olmaksızın internete kolaylıkla erişim sağlayabilirsiniz.

Kablosuz İnterneti Neden Tercih Etmelisiniz?

Bulunduğunuz adreste altyapı problemi varsa veya boş port yoksa kablosuz internet tam olarak size göre diyebiliriz. Kablosuz internet hizmetinizi; bilgisayardan telefona, internet özelliği bulunan tüm cihazlarda kolaylıkla kullanabilirsiniz. Radyolink internet hizmetini seçerek kurum içi haberleşmenizi ve müşterilerinize sunacağınız hizmet kalitenizi sağlıklı bir şekilde yönetebilirsiniz.

 

Kablosuz İnternet Nerelerde Kullanılır?

Okul, kafeterya, market, mağaza, alışveriş merkezi, otel, fabrika vb. şeklinde sıralanabilir.

Bizimle İletişime Geçin