Online Oyunlarda WiFi vs Ethernet Hangisi Seçilmeli?

Online Oyunlarda WiFi vs Ethernet Hangisi Seçilmeli?

Wi-Fi, teknolojik cihazların saniyeler içerisinde birbirlerine ve internete bağlanmasını mümkün kılan bir ağdır. Aynı zamanda WLAN olarak da bilinir. Online video oyunları tutkunları bu teknolojiden en sık yararlanan kitleyi oluştururlar. Üstelik heyecan ve rekabet dolu oyunlarda bağlantının sorunsuz olması kritik önem taşır. Dolayısıyla çok daha hızlı bir şekilde internete bağlanmak isteyenler online oyunlarda WiFi vs Ethernet karşılaştırması yaparlar. Paralel olarak “Kısa mesafelerde etkili çözüm almak mı yoksa geniş erişim ağından yararlanmak mı?” sorusu da açığa çıkar. İçeriğimizde derlediğimiz bilgilerle bu konudaki fikir ayrılıkları son bulacak.

Wi-Fi Mi Daha Hızlı Ethernet Mi?

Online oyunlara gösterilen ilgi her geçen gün artmaktadır. Eğlencesiyle anılan bu sanal dünyada başarılı olmak isteyenlerinse sorunsuz ve hızlı internet bağlantısına ihtiyaçları vardır. Bu noktada Wi-Fi ya da Ethernet seçeneklerinden hangisinin daha faydalı olacağını öğrenmek bağlantılarını iyileştirme konusunda etkili çözümler geliştirmeleri sağlar. 

Kıyaslamaya geçmeden önce Wi-Fi ağının avantajlarını şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Güvenli bir seçenektir. 
  • İnternete kablosuz erişim sağlar.
  • Hotspot’ları kullanarak da internete bağlanmak mümkündür. 

Dezavantajları ise bazı durumlardan internetin çekmemesi ve radyasyon yaymasıdır. Ancak radyasyondan kaynaklı negatif etkiler Ethernet için de geçerlidir.

Ethernet, tıpkı Wi-Fi gibi birtakım özellikleri ile öne çıkar. Düşük maliyeti, güvenilirliği, hızı ve veri aktarım kalitesi ile dikkatler çeker. Ancak, kısa mesafeli erişim için tasarlanması ve trafik hacminin artmasına bağlı olarak yavaşlaması gibi dezavantajları vardır. Yine de cihazı doğrudan internete bağladığı için Wi-Fi ağına kıyasla daha hızlıdır. Ethernet bağlantıları, kabloları kullanması sayesinde sinyalleri kesintisiz olarak taşımayı başarır. 

Bu noktada seçim yapabilmek için bilgisayarınızı kullandığınız ortamın özellikleri belirleyici olacaktır. Eğer kablo düzeneği kurabileceğiniz bir ortamda online oyun oynuyorsanız Ethernet sizin için avantajlı olabilir. Fakat bu durumda konum değiştirebilmek, aynı anda birkaç cihazdan bağlanmak gibi konfor sağlayan ayrıcalıkları kaybedersiniz. 

Wi-Fi Mi Daha Çok Gecikme Sunuyor Ethernet Mi?

Online Oyunlarda WiFi vs Ethernet Hangisi Seçilmeli?
Oyun oynarken kablosuz internet sizlere en iyi deneyimi sağlamaktadır.

Ethernet bağlantısı, kablolu olmasından dolayı çok daha az parazit ile karşı karşıya kalır. Bu sayede, Wi-Fi’ye kıyasla daha düşük gecikme süresi vaat eder. Söz konusu bilgi, online oyunlarda WiFi vs ethernet kıyaslaması yapanlar için ciddi bir ipucudur. Sabit konumdaki masaüstü veya dizüstü bilgisayarında daha iyi bir internet bağlantısına ihtiyaç duyanların tercihi Ethernet olmalıdır. Fakat bu durum yalnızca iyi bir bağlantı hizmetinden yararlanmayanlar için geçerlidir.

AtlantisNet’li olanlar, GigaPon altyapısı sayesinde 10.000 Mbps’ye kadar gerçek internet deneyimini yaşarlar. Firma; güvenli internet koruması, uygun tarifeleri ve kolay başvuru seçenekleri ile farkını ortaya koyar. Üstelik taahhütname imzalamadan sadece hizmet sözleşmesi oluşturabilirsiniz!

Online Oyunlarda Hızlı İnternet Tüyoları

Üst seviye bilgisayar sayesinde hayatın parçası haline gelen online oyunlar, bağlantı hızına ve gecikme süresine oldukça duyarlıdır. Bu noktada, daha hızlı oluşu ile fark yaratan internet sağlayıcılarından yana tercih yapılmalıdır. Böylece heyecanın doruklarda olduğu en eğlenceli anlarda kesinti yaşamaktan kaçınabilirsiniz. Ayrıca birkaç küçük tüyo yardımıyla da internetinizi hızlandırabilirsiniz. Bazıları şunlardır:

  • Oyun oynadığınız esnada aynı anda birçok cihazın ağa bağlanmamasını sağlayabilirsiniz.
  • Modeminizin bilgisayarınıza yakın bir konumda olmasına özen gösterebilirsiniz.
  • Eğer kablolu bağlantı sizin için problem oluşturmayacaksa Ethernet yöntemini tercih edebilirsiniz.
  • AtlantisNet’in ayrıcalıklı hizmetlerinden yararlanarak kesintisiz bağlantıyı deneyimleyebilirsiniz.

İnternette hız sorunu yaşamak istemeyenler için en iyi adres olan AtlantisNet, kolay iptal edilebilmesi sayesinde en çok tercih edilen alternatifler arasında yer alır.

Kablosuz olarak internete bağlanırken, ev veya iş yerlerimizin bazı yerlerinde kesintiler veya yavaşlamalar yaşanabiliyor. Bunun nasıl çözülebileceğini ve bağlantınızı yükseltmenin nasıl mümkün olacağına “Mesh Wi-Fi Nedir ve Ne İşe Yarar?” adlı yazımıza göz atarak ulaşabilirsiniz.

Bizimle İletişime Geçin