AIRTIES AIR 5650 VDSL Modem Kurulumu

Kuruluma başlamadan önce modeminizin gri portuna VDSL kablonuzu ve siyah güç adaptörünü taktığınızdan emin olun.

Hatırlatma: Bilgisayarınızı modeme bağlayacaksanız, CAT kablo kullanarak bağlantı yapmanız gerekmektedir. Kuruluma bilgisayar üzerinden devam edecekseniz ADIM 4’ten başlayabilirsiniz.

ADIM 1 ; Modeminize telefonunuz üzerinden bağlanacaksanız, öncelikle telefonunuzun Ayarlar bölümüne girin.

ADIM 2 – ) Sonrasında WİFİ’ye tıklıyoruz

ADIM 3– ) Wi-Fi ayarlarınızda, modeminizin markasıyla ilgili bir ağ ismi arayın. Örneğin, ZTE marka bir modeminiz varsa, Wi-Fi ağ listesinde “ZTE” adıyla bir seçenek göreceksiniz. Bu seçeneğe tıkladıktan sonra, modeminizin altında yer alan Wi-Fi şifresini girin ve internete bağlanın.

ADIM 4 – ) Tarayıcınızdan (Chrome, Opera vb.) devam edin ve tarayıcıya 192.168.1.1 yazıp Enter’a basın.

Adım 5 – ) Gelen ekranda kullanıcı adı ve şifre bilgilerini girin:

  • Kullanıcı adı: admin
  • Şifre: admin

Giriş yaptıktan sonra TAMAM butonuna basın.

Adım 6 – ) Sol panelde bulunan Hızlı Kurulum seçeneğine tıklayın. Karşınıza gelen ekranda, size SMS ile gönderilen kullanıcı adı ve şifre bilgilerini gireceksiniz. Fakat önce “TTNET dışında başka bir internet servis sağlayıcı ile kullanmak için tıklayınız” butonuna basın.

Adım 7 – ) Sol panelde bulunan Kablosuz seçeneğine girin. Bu bölümde kablosuz ağ adınızı (SSID) ve şifrenizi istediğiniz şekilde düzenleyin. Düzenlemeyi yaptıktan sonra KAYDET tuşuna basın.

Eğer ayarlarınızı doğru bir şekilde yaptıysanız, modeminiz her 15 dakikada bir IP adresi alacaktır. İnternet bağlantınız hala çalışmıyorsa bir süre bekleyin ve tekrar deneyin.