TENDA AC1200 VDSL Modem Kurulumu

Kuruluma başlamadan önce modeminizin gri portuna VDSL kablonuzu ve siyah güç adaptörünü taktığınızdan emin olun.

Hatırlatma: Bilgisayarınızı modeme bağlayacaksanız, CAT kablo kullanarak bağlantı yapmanız gerekmektedir. Kuruluma bilgisayar üzerinden devam edecekseniz ADIM 4’ten başlayabilirsiniz.

ADIM 1 ; Modeminize telefonunuz üzerinden bağlanacaksanız, öncelikle telefonunuzun Ayarlar bölümüne girin.

ADIM 2 – ) Sonrasında WİFİ’ye tıklıyoruz

ADIM 3– ) Wi-Fi ayarlarınızda, modeminizin markasıyla ilgili bir ağ ismi arayın. Örneğin, TENDAmarka bir modeminiz varsa, Wi-Fi ağ listesinde “TENDA” adıyla bir seçenek göreceksiniz. Bu seçeneğe tıkladıktan sonra, modeminizin altında yer alan Wi-Fi şifresini girin ve internete bağlanın.

ADIM 4 – ) Tarayıcınızdan (Chrome, Opera vb.) devam edin ve tarayıcıya 192.168.1.1 yazıp Enter’a basın.

Adım 5 – ) Gelen ekranda kullanıcı adı ve şifre bilgilerini girin:

Kullanıcı adı: admin
Şifre: admin
Giriş yapmak için “Login” butonuna basın.

Adım 6 – ) Giriş yaptıktan sonra, aşağıdaki arayüzle karşılaşacaksınız. Link tipini VDSL olarak seçin ve bağlantı tipini PPPoE olarak ayarlayın. Otomatik VLAN tarama seçeneğinin işaretini kaldırın. “Kullanıcı adı” kısmına size SMS yoluyla iletilen kullanıcı adınızı ve şifrenizi girin.

Adım 7 – ) Sonrasında aşağıya kaydırdığınızda, kablosuz ayarlarınızı yapabileceğiniz bir bölüm karşınıza çıkacaktır. Ağ adınızı ve kablosuz şifrenizi belirledikten sonra, “TAMAM” butonuna tıklayın ve işlem tamamlanmış olacaktır.

İnternetiniz 15 dakika içinde IP alacak ve aktif olacaktır. Eğer 15 dakika içinde IP almazsa ve internet bağlantısı kurulmazsa, müşteri hizmetlerimizi arayarak veya WhatsApp destek hattımız üzerinden yardım alabilirsiniz.